Medfødt hjerneskade / CP – information om afdelingen

​Neurocenter Østerskoven er et rehabiliteringstilbud i Hobro til personer med en moderat, svær til meget svær medfødt hjerneskade / CP i Aarhus og omegn.

Vi har mulighed for at optage personer med meget svære hjerneskader, hvor formålet ikke er egentlig rehabilitering eller habilitering, men udredning af kommunikative, kognitive og fysiske begrænsninger og ressourcer.

En aktiv hverdag med en medfødt hjerneskade / CP

Da Østerskoven også henvender sig til en yngre målgruppe, er der et aktivt ungemiljø, hvor læring er en gennemgående del af hverdagen på Østerskoven. Her er socialt samvær på tværs af huset, undervisnings- og musiklokaler samt de fælles arealer generelt, ligesom der er forskellige aktiviteter ud af huset som for eksempel bassinterapi, ridning og cykling. Aktiviteterne skabes altid ud fra beboernes ønske og en faglig vurdering af, hvordan de bedst ville kunne profitere af det – enten individuelt eller i samvær med andre.

Afdelingen for medfødt hjerneskade / CP har 16 pladser til personer med Cerebral Parese.

Forløb

Rehabiliteringsforløbet for borgere med en medfødt hjerneskade / CP tilrettelægges individuelt – og altid under den forudsætning, at der sker en udvikling hos den enkelte. Forløbet er opdelt i fire faser: Forbesøg, målsætning, rehabilitering og til sidst udskrivning.

Efter de første tre måneder afholdes det første statusmøde sammen med pårørende og visiterende myndighed samt UU-vejleder (ved STU). På mødet fremlægges en afdækning af problemstillingerne med fokus på ressourcer og vanskeligheder samt en definition af den kommende periodes indsatsområde. Statusmøderne afholdes derefter som minimum en gang om året eller efter behov.

​​Ved udskrivning af en borger med en medfødt hjerneskade / CP formidles den samlede viden. Dels i form af en udskrivningsstatus og dels ved direkte overlevering og eventuel oplæring/undervisning af relevant fag-personale.

Ydelsesbeskrivelse

I Neurocenter Østerskovens ydelsesbeskrivelse kan der læses mere om ydelsens konkrete sammensætning.

Kontakt os vedrørende afdelingen for medfødt hjerneskade / CP

Kontakt os og hør mere om vores afdeling for borgere med en medfødt hjerneskade / CP på telefon 

97 64 51 00 eller e-mail oesterskoven@rn.dk.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Nyheder​

Sommerferiejob
Til arbejde med mennesker med erhvervet hjerneskade
Læs hele nyheden
Den Tavse Avis nr. 22
Hvordan var det lige at være på Sølund? Og hvad skulle Emmy Kjelmann i Australien?
Læs hele nyheden
”Kommunikations-støtte på Sølund”
igen i år samarbejder Østerskoven med Sølund Festivalen omkring alternativ støttende kommunikation (ASK). Der bliver uddelt kommunikationstavler, der kan understøtte kontakt, snak om musik-navne, og hvad man synes om dem, samt det meget vigtige – hvad man gerne vil have at spise. Alle madboder var forsynet med valg tavler, og kommunikationstavlerne blev uddelt til alle interesserede”
Læs hele nyheden
Musik, krop og følelser
Bogen Musik, krop og følelser præsenterer for første gang på dansk sammenhængen mellem musik, udviklingspsykologi og ny hjerneforskning. Bogen sætter ord på, hvordan musik og musikterapi kan bidrage til at tage hånd om samfundsopgaver inden for forebyggelse, behandling og rehabilitering.
Læs hele nyheden
SøndagsCafé på Østerskoven
Mulighed for gode drøftelser og små faglige oplæg 5. november er temaet STU 3. december er temaet velfærdsteknologi og rehabilitering 7. januar 2018 er temaet nye behandlingsformer mv. Vi ses!
Læs hele nyheden
Friske unge fra neurocenter Østerskoven deltog i Fykatløbet med friske unge fra Onsild Idrætsefterskole
God energi!
Læs hele nyheden
Unge STU-elever på Østerskoven deltager i Dansk Naturfredningsforenings affaldsindsamling 2017
56 kg. indsamlet!
Læs hele nyheden

ASK materiale Sølund Festivalen

Har du/I Boardmaker-programmet, kan filerne downloades til Sølund musikfestival her på hjemmesiden og de kan printes herfra - dermed kan I nå at forberede Jer :0)

Vi kommer selvfølgelig på festivalpladsen igen i år med de trykte tavler.


​Vi ses!

Bedste hilsner Hanne