​Projekter

​ØSTERSKOVEN har gennem mange år deltaget i en række udviklingsprojekter indenfor området omkring alternativ og støttende kommunikation, samt udnyttelsen af ny teknologi til handicappede. Projekterne har i høj grad bidraget til at udvikle de arbejdsmetoder, vi i dag anvender – samt givet et omfattende netværk af fagmiljøer både nationalt og på nordisk niveau, som gør at vi løbende kan ajourføre vores viden og bidrage med vores viden til andre miljøer.

Projekt “Club ØSTERSKOVEN”

I årene 2003 – 2006 indgik vi i et større projekt – “Handicappede og sociale netværk” – under det nuværende Styrelsen for Specialrådgivning og Social Service. Projektet er i sin helhed beskrevet på www.ufch.dk – under projekthjemmesider. ØSTERSKOVENs lokale projekt hed “Club ØSTERSKOVEN -noget at skrive hjem om”.

Rapporten om dette projekt kan hentes her: Projekt Club ØSTERSKOVEN

Projekt “Det Nære Netværk”

I årene 2001- 2003 havde vi et projekt under IT-fyrtårnet – Det Digitale Nordjylland. Vores projekt hed: “Det Nære Netværk DNN – et beboerintranet for yngre hjerneskadede” – Læs mere DNN Det Nære Netværk

Kommunikations- og metodeudviklingsprojekt

I årene 1999 – 2001 havde vi et metode projekt omkring implementering af alternativ og støttende kommunikation – støttet af Ergoterapeutforeningen og Spastikerforeningen. Projektets titel var: “Kommunikationsprojekt – et metodeudviklingsprojekt” – Læs mere Kommunikationsprojekt på ØSTERSKOVEN

Projektet resulterede endvidere i udgivelsen “Fælles Problemløsning” som forhandles af Hjælpemiddelinstituttet www.hmi.dk.

Kørestolssimulator-program

I starten af 90´erne deltog vi i et nordisk projekt omkring udvikling af et kørestolssimulator-program til PC ka. Projektet var finansieret af NUH (Nordiska Utvecklingscentret för Handikapphjälpmedel). Projektet blev videreført i samarbejde med Hjælpemiddelinstituttet og kørestolsfirmaet Permobil. Her blev udarbejdet et forprojekt til en løsning med høj gra af Virtuel Reality. Læs mere: Projekt VR-Kørestol

For yderligere oplysninger vedr. projekter, kontakt Emmy Kjelmann egk@rn.dk

Kontakt os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Nyheder​

Sommerferiejob
Til arbejde med mennesker med erhvervet hjerneskade
Læs hele nyheden
Den Tavse Avis nr. 22
Hvordan var det lige at være på Sølund? Og hvad skulle Emmy Kjelmann i Australien?
Læs hele nyheden
”Kommunikations-støtte på Sølund”
igen i år samarbejder Østerskoven med Sølund Festivalen omkring alternativ støttende kommunikation (ASK). Der bliver uddelt kommunikationstavler, der kan understøtte kontakt, snak om musik-navne, og hvad man synes om dem, samt det meget vigtige – hvad man gerne vil have at spise. Alle madboder var forsynet med valg tavler, og kommunikationstavlerne blev uddelt til alle interesserede”
Læs hele nyheden
Musik, krop og følelser
Bogen Musik, krop og følelser præsenterer for første gang på dansk sammenhængen mellem musik, udviklingspsykologi og ny hjerneforskning. Bogen sætter ord på, hvordan musik og musikterapi kan bidrage til at tage hånd om samfundsopgaver inden for forebyggelse, behandling og rehabilitering.
Læs hele nyheden
SøndagsCafé på Østerskoven
Mulighed for gode drøftelser og små faglige oplæg 5. november er temaet STU 3. december er temaet velfærdsteknologi og rehabilitering 7. januar 2018 er temaet nye behandlingsformer mv. Vi ses!
Læs hele nyheden
Friske unge fra neurocenter Østerskoven deltog i Fykatløbet med friske unge fra Onsild Idrætsefterskole
God energi!
Læs hele nyheden
Unge STU-elever på Østerskoven deltager i Dansk Naturfredningsforenings affaldsindsamling 2017
56 kg. indsamlet!
Læs hele nyheden

ASK materiale Sølund Festivalen

Har du/I Boardmaker-programmet, kan filerne downloades til Sølund musikfestival her på hjemmesiden og de kan printes herfra - dermed kan I nå at forberede Jer :0)

Vi kommer selvfølgelig på festivalpladsen igen i år med de trykte tavler.


​Vi ses!

Bedste hilsner Hanne