​Musikterapi

Med musikterapi ønsker vi at kunne tilbyde vores borgere at udvikle:

  • Personlige ressourcer – identitet, indsigt i egen hjerneskade, mentalisering
  • Sociale og kommunikative ressourcer – evnen til at indgå i og kommunikere i relationer, evnen til at udtrykke sig, turtagning
  • Funktionstræning – stemmefunktionstræning, kognitiv funktionstræning af hukommelse, opmærksomhed, strategidannelse og planlægning

Musikterapeuten arbejder integreret i det tværfaglige team ud fra fælles målsætninger i borgerens individuelle behandlingsplan. Henvisning til musikteapei vurderes individuelt i samråd med teamet og afdelingslederne.

Centrale metoder i behandlingen:

  • Sangskrivning
  • Gruppemusikterapi
  • Stemmetræning
  • Modificeret GIM og musiklytning

Østerskoven råder over et veludstyret musiklokale med handicapvenlige instrumenter og mulighed for at indspille egne sange på CD.

Musikterapi er en videnskabligt funderet behandlingsform, der bygger på musikkens evne til at skabe kontakt, kommunikation samt bygge bro til følelser. Musikken, som produkt, er derfor ikke målet i sig selv. Musik forstås bredt som lyd med stemme, instrumenter eller afspillet musik. Terapi sætter fokus på det personlige udtryk.

Kontakt os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Nyheder​

Sommerferiejob
Til arbejde med mennesker med erhvervet hjerneskade
Læs hele nyheden
Den Tavse Avis nr. 22
Hvordan var det lige at være på Sølund? Og hvad skulle Emmy Kjelmann i Australien?
Læs hele nyheden
”Kommunikations-støtte på Sølund”
igen i år samarbejder Østerskoven med Sølund Festivalen omkring alternativ støttende kommunikation (ASK). Der bliver uddelt kommunikationstavler, der kan understøtte kontakt, snak om musik-navne, og hvad man synes om dem, samt det meget vigtige – hvad man gerne vil have at spise. Alle madboder var forsynet med valg tavler, og kommunikationstavlerne blev uddelt til alle interesserede”
Læs hele nyheden
Musik, krop og følelser
Bogen Musik, krop og følelser præsenterer for første gang på dansk sammenhængen mellem musik, udviklingspsykologi og ny hjerneforskning. Bogen sætter ord på, hvordan musik og musikterapi kan bidrage til at tage hånd om samfundsopgaver inden for forebyggelse, behandling og rehabilitering.
Læs hele nyheden
SøndagsCafé på Østerskoven
Mulighed for gode drøftelser og små faglige oplæg 5. november er temaet STU 3. december er temaet velfærdsteknologi og rehabilitering 7. januar 2018 er temaet nye behandlingsformer mv. Vi ses!
Læs hele nyheden
Friske unge fra neurocenter Østerskoven deltog i Fykatløbet med friske unge fra Onsild Idrætsefterskole
God energi!
Læs hele nyheden
Unge STU-elever på Østerskoven deltager i Dansk Naturfredningsforenings affaldsindsamling 2017
56 kg. indsamlet!
Læs hele nyheden

ASK materiale Sølund Festivalen

Har du/I Boardmaker-programmet, kan filerne downloades til Sølund musikfestival her på hjemmesiden og de kan printes herfra - dermed kan I nå at forberede Jer :0)

Vi kommer selvfølgelig på festivalpladsen igen i år med de trykte tavler.


​Vi ses!

Bedste hilsner Hanne