Erhvervet hjerneskade – information om afdelingen

​Neurocenter Østerskoven er et rehabiliteringstilbud i Hobro til personer med en moderat, svær eller meget svær erhvervet hjerneskade i Aarhus og omegn. Vi arbejder både med de fysiske, kognitive og sociale begrænsninger.

Rehabiliteringsforløbet for personer med en erhvervet hjerneskade tilrettelægges individuelt med en varighed fra 3 måneder op til to til tre år, dog altid under forudsætning af, at udvikling er mulig.

Typisk sker indskrivningen efter endt sygehusrehabilitering. Enkelte starter dog behandlingen senere. Samarbejdet med sygehuspersonalet og pårørende i overleveringen prioriteres meget højt.

Forløbet for personer med en erhvervet hjerneskade er opdelt i fire faser: Forbesøg, målsætning, rehabilitering og til sidst udskrivning.

Det første statusmøde

Efter den første periode afholdes det første statusmøde sammen med pårørende og den kommunale sagsbehandler. På mødet fremlægges en afdækning af problemstillingerne med fokus på ressourcer og vanskeligheder samt en definition af den kommende periodes indsatsområde. Statusmøderne afholdes derefter som minimum hvert halve år.

Ved udskrivning videreformidles den indsamlede viden, både i form af en udskrivningsstatus og ved den direkte overlevering samt eventuelle undervisning eller oplæring af relevante fagpersoner.

Kontakt os om afdelingen for erhvervet hjerneskade

Ring på telefon 97 64 51 00 eller skriv til e-mail oesterskoven@rn.dk for at høre mere om afdelingen for borgere med en erhvervet hjerneskade.

Ydelsesbeskrivelse

I Neurocenter Østerskovens ydelsesbeskrivelse kan der læses mere om ydelsens konkrete sammensætning.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Nyheder​

Sommerferiejob
Til arbejde med mennesker med erhvervet hjerneskade
Læs hele nyheden
Den Tavse Avis nr. 22
Hvordan var det lige at være på Sølund? Og hvad skulle Emmy Kjelmann i Australien?
Læs hele nyheden
”Kommunikations-støtte på Sølund”
igen i år samarbejder Østerskoven med Sølund Festivalen omkring alternativ støttende kommunikation (ASK). Der bliver uddelt kommunikationstavler, der kan understøtte kontakt, snak om musik-navne, og hvad man synes om dem, samt det meget vigtige – hvad man gerne vil have at spise. Alle madboder var forsynet med valg tavler, og kommunikationstavlerne blev uddelt til alle interesserede”
Læs hele nyheden
Musik, krop og følelser
Bogen Musik, krop og følelser præsenterer for første gang på dansk sammenhængen mellem musik, udviklingspsykologi og ny hjerneforskning. Bogen sætter ord på, hvordan musik og musikterapi kan bidrage til at tage hånd om samfundsopgaver inden for forebyggelse, behandling og rehabilitering.
Læs hele nyheden
SøndagsCafé på Østerskoven
Mulighed for gode drøftelser og små faglige oplæg 5. november er temaet STU 3. december er temaet velfærdsteknologi og rehabilitering 7. januar 2018 er temaet nye behandlingsformer mv. Vi ses!
Læs hele nyheden
Friske unge fra neurocenter Østerskoven deltog i Fykatløbet med friske unge fra Onsild Idrætsefterskole
God energi!
Læs hele nyheden
Unge STU-elever på Østerskoven deltager i Dansk Naturfredningsforenings affaldsindsamling 2017
56 kg. indsamlet!
Læs hele nyheden

ASK materiale Sølund Festivalen

Har du/I Boardmaker-programmet, kan filerne downloades til Sølund musikfestival her på hjemmesiden og de kan printes herfra - dermed kan I nå at forberede Jer :0)

Vi kommer selvfølgelig på festivalpladsen igen i år med de trykte tavler.


​Vi ses!

Bedste hilsner Hanne