​Indflydelse på eget liv

På Østerskoven har det altid været en integreret del af den faglige indsats, at arbejde med at sikre borgerne størst mulig grad af indflydelse på eget liv og vi respekterer borgerens selvbestemmelsesret.

Derfor vil vi med respekt for borgerens ønsker og individuelle forudsætninger inddrage borgeren i de beslutninger, der vedrører hans eller hendes liv, for at sikre, at borgeren er aktør i eget liv.

  • Vi vil give borgeren plads til at udvikle sig og leve et selvstændigt liv på egne præmisser, og vi vil møde borgeren uden forudindtagede strategier og fordomme.
  • Vi Inddrager borgeren i beslutninger, der angår private forhold, såsom sagsbehandling, personlige interesser, fritid, arbejde, familieforhold, dagsrytme osv.
  • Vi reflekterer over hverdagens dilemmaer og sikrer god praksis til håndtering af de situationer, hvor fuld indflydelse ikke er mulig.
  • Vi giver borgeren mulighed for at kommunikere på egne betingelser og møder borgeren, hvor han eller hun er, i en tillidsfuld og positiv omgangstone.
  • Vi ser pårørende som ressourcepersoner og inddrager dem som aktive sparringspartnere i borgerens liv. Det er altid den voksne borger, der bestemmer, hvem der er pårørende, og hvem, der dermed skal inddrages i de beslutninger, der vedrører brugerens liv.

Kontakt os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Nyheder​

Sommerferiejob
Til arbejde med mennesker med erhvervet hjerneskade
Læs hele nyheden
Den Tavse Avis nr. 22
Hvordan var det lige at være på Sølund? Og hvad skulle Emmy Kjelmann i Australien?
Læs hele nyheden
”Kommunikations-støtte på Sølund”
igen i år samarbejder Østerskoven med Sølund Festivalen omkring alternativ støttende kommunikation (ASK). Der bliver uddelt kommunikationstavler, der kan understøtte kontakt, snak om musik-navne, og hvad man synes om dem, samt det meget vigtige – hvad man gerne vil have at spise. Alle madboder var forsynet med valg tavler, og kommunikationstavlerne blev uddelt til alle interesserede”
Læs hele nyheden
Musik, krop og følelser
Bogen Musik, krop og følelser præsenterer for første gang på dansk sammenhængen mellem musik, udviklingspsykologi og ny hjerneforskning. Bogen sætter ord på, hvordan musik og musikterapi kan bidrage til at tage hånd om samfundsopgaver inden for forebyggelse, behandling og rehabilitering.
Læs hele nyheden
SøndagsCafé på Østerskoven
Mulighed for gode drøftelser og små faglige oplæg 5. november er temaet STU 3. december er temaet velfærdsteknologi og rehabilitering 7. januar 2018 er temaet nye behandlingsformer mv. Vi ses!
Læs hele nyheden
Friske unge fra neurocenter Østerskoven deltog i Fykatløbet med friske unge fra Onsild Idrætsefterskole
God energi!
Læs hele nyheden
Unge STU-elever på Østerskoven deltager i Dansk Naturfredningsforenings affaldsindsamling 2017
56 kg. indsamlet!
Læs hele nyheden

ASK materiale Sølund Festivalen

Har du/I Boardmaker-programmet, kan filerne downloades til Sølund musikfestival her på hjemmesiden og de kan printes herfra - dermed kan I nå at forberede Jer :0)

Vi kommer selvfølgelig på festivalpladsen igen i år med de trykte tavler.


​Vi ses!

Bedste hilsner Hanne